Az innovációs rendszer néhány metszete

az_innovacios_rendszer_nehany_metszete_jate_press

  • 2015. június 1. (hétfő) 16.00
  • SZTE Klebelsberg Könyvtár (Ady tér 10.), AudMin

A Szegedi Egyetemi Kiadó műhelyei

A szerzővel, Inzelt Annamáriával Laki Mihály (DSc, MTA KRTK) és Vilmányi Márton (PhD, SZTE) beszélget a cikkgyűjteményről (JATEPress).

“A rendszerváltás első két évtizedében sok minden történt annak érdekében, hogy Magyarország kialakítson egy olyan innovációs rendszert, amely képes segíteni a vállalkozások helytállását a modern piacgazdaságok versenyében, például többek közt az innovációk iránti fogékonysággal.
Az utóbbi évtizedekben az empirikus kutatásaim a magyar gazdaság átalakulási folyamatának a vállalati innovációs tevékenységére, a tudás terjedésére és hasznosítására gyakorolt hatására koncentráltak. Ehhez az is nélkülözhetetlen volt, hogy az innovációs tevékenység mérhetőségének kérdéseivel és kísérleti adatállományok összeállításával is foglalkozzam.
A kötet fókuszában a mikrogazdasági szinten mérhető innovációs folyamatok makroszintű vizsgálata áll.” (Részlet a könyvből)

Ajánló:
A könyv pdf-formátumban letölthető a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságudományi Karának honlapjáról

Share
A bejegyzés kategóriája: Inzelt Annamária, JATEPress, Június 1. (hétfő), Könyvbemutató, Szegedi Egyetemi Kiadó, SZTE Klebelsberg Könyvtár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.