Olvasó- és Játszóliget

olvasoliget

 

 

 

SOMOGYI-KÖNYVTÁR, GYERMEKKÖNYVTÁR (2015. június 6-7., 15.00-19.00)

A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára több, mint 50 éve áll Szeged lakosainak szolgálatában. A könyvtárosok a kezdetektől a mai napig folyamatosan munkálkodnak azon, hogy tartós kapcsolatot teremtsenek a gyerekek és a könyvtár, a könyv, az olvasás között. A klasszikus és a legújabb ifjúsági könyveket is tartalmazó állomány, a csoportos foglalkozások, rendezvények, olvasásnépszerűsítő játékok sokasága mind ezt a célt szolgálja.
Az olvasó- és játszóligetben a gyermekkönyvtár olyan játékos feladatokkal várja a gyermekeket és szüleiket, amelyek mesékhez, ifjúsági regényekhez kapcsolódnak. Az interaktív, egyben fejlesztő játékok a különböző korosztályokat megszólítva keltik fel az érdeklődést a történetek iránt.

“ITT” – INTERAKTÍV TERMÉSZETISMERETI TUDÁSTÁR (2015. június 6-7., 15.00-19.00)

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár állattani és növénytani gyűjteménye a 19. század végétől az oktatáshoz kapcsolódó, rendszeres terepi kutató- és gyűjtőmunka során alakult ki, és vált a nemzeti kulturális örökség részévé. Célunk az egykori, s napjainkban is a terepbiológusok rendelkezésére álló gyűjtési módszereknek és eszközöknek a játékos bemutatása.
A foglalkoztató tér kulcsszava az interaktivitás, hiszen az információs csomópontokon informatív oktatásra, játékos és szórakoztató részvételre, kreatív közreműködésre nyílik lehetősége az érdeklődőknek.
Az alapismeret elsajátítása mellett mindenki kipróbálhatja, miként dolgozik egy kutató.
A kitelepült “Próbáld ki laboratórium” kísérletei elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek, de családokat és a szépkorúakat is szeretnénk bevezetni a tudományos kísérletezésbe, a mindennapok kémiatudományába.
Az Interaktív Természetismereti Tudástár a hagyományok őrzésével és bemutatásával, de a modern technika alkalmazásával is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ide látogatók könnyebben, szakszerűbben és élményszerűen tudjanak eligazodni a természettudományok érdekes és változó világában.

SZTE FÜVÉSZKERT (2015. június 6-7., 15.00-19.00)

A növényvilág sokszínűségére szeretnénk felhívni a figyelmet. Az állandóan növő lények – növények változatos élőhelyeket népesítenek be, mivel elköltözni nem tudnak így kénytelenek alkalmazkodni. Nemcsak színükkel és formájukkal, de életmódjukkal is alkalmazkodnak élőhelyükhöz. Csodálatos fotókkal, rajzokkal illusztrált könyvekből mesélnek, okulnak gyerekek és felnőttek, de a természet és növényvilág élő, igazi arcával ritkán találkoznak. Ezt szeretnénk megmutatni az érdeklődőknek.

KISKUNSÁGI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG (2015. június 6-7., 15.00-19.00)

Az idén 40 éves Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság interaktív bemutatóval, játékos feladatokkal várja az érdeklődőket. A 86. Ünnepi Könyvhét központi helyszínén ízelítőt adnak a Szeged környéki védett területek természeti értékeiből, bemutatva a témához kapcsolódó könyveket és a nemzeti parkba irányuló ökoturisztikai programokat is. Az életkornak megfelelő játékos tesztek kitöltői között minden nap ingyenes nyílt túra belépőket sorsolunk ki.

SZEGEDI VADASPARK (2015. június 6-7., 15.00-19.00)

Szeged állatkertje, tágas, természethű kifutóival, különleges állatgyűjteményével, a város legnagyobb összefüggő zöldövezeteként, a természetszerető emberek egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Az intézmény, küldetése szerint, az állatvilág csodálatos sokszínűségének bemutatása mellett, a mai felgyorsult világban a környezettudatos életmód elkötelezett hírnöke. Standján, szombaton és vasárnap délután izgalmas, élő állatokat felvonultató játékos természetvédelmi program várja az érdeklődőket. Mindemellett vasárnap 15 órától ugyanitt, a Vadaspark néhány gyermek és felnőtt rajongója a barna medvéről szóló magyar irodalmi alkotásokból ad elő válogatást a könyvhét kedves látogatóinak.

BELVÁROSI MOZI (2015. június 6., 15.00-19.00)

Filmes kvízek kicsiknek, nagyobbaknak és felnőtteknek – a helyes megfejtők között családi mozi belépőket és a Danuvia sétahajó Mesebárka járataira családi belépőket sorsolunk ki.
Játszósarok, kézműves foglalkozás, filmes puzzle-k, fotós fal

Share

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.