Rutkai Bori Banda: Sárkányjárgány – interaktív mesekoncert

rutkai_bori_banda_sarkanyjargany

  • 2015. június 5. (péntek) 10.00
  • Dugonics tér, színpad

Rutkai Bori Banda: Sárkányjárgány – interaktív mesekoncert sok játékkal, tánccal

Fellépnek: Rutkai Bori – ének, Darvas Kristóf – zongora, Szerető Dániel – basszusgitár, Dudás Zsombor – dob

“Rutkai Bori a gyerekzene és -grafika korszakos zsenije, a Sárkányjárgány meg tényleg a legnagyobbakhoz mérhető remekmű. Igazi one-man-show, még akkor is, ha a zenekar sokat hozzátett a számokhoz: a könyvet Bori illusztrálta, ő írta és énekli a szövegeket, a dalok nagy része az ő ötleteiből készült, színpadon meg hát – egy perc alatt kilóra megveszi a legmegátalkodottabb krampuszokat saját horgolású kellékeivel. Tökéletes konceptlemez, zseniális szövegek, elegáns és nagyvonalú hangszerelések, gyerekkuplé és gyerekbossanova, gyerekpunk és gyerekpszichedélia. Igazi gesamtkunstwerk, aminek nagyon rövid időn belül ott a helye a tananyagban. “www.gyermekirodalom.hu oldalról

rutkai_bori_banda_kozos_foto2

 

“A zenekar a Vacka Rádió-mesejáték dalaival vált ismertté. 2009-ben jelent meg első lemezük Vacka dalok címmel. A koncertműsor idővel egyre több ötlettel, játékkal, színházi elemmel gazdagodott. Rutkai Bori, aki aktív képzőművészként, a Budapest Bár egyik énekeseként, valamint saját zenekara, a Specko Jedno révén is ismerős lehet a közönség számára, a gyerekkoncerteken saját kezűleg készített bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat.
2014 júniusában jelent meg Sárkányjárgány címmel második lemezük, ami egyben „kaland-dalokat” kínáló mesekönyv is. Az egész családot megtáncoltató dallamokhoz és a humorban gazdag szövegekhez Bori készített színes, pompás festett illusztrációkat.
Ezzel a képzeletbeli közlekedési eszközzel járjuk be a zene- és a mesebirodalom közeli és távoli tájait. Ázsiai pázsitokon varázslovakkal vágtatunk, Afrikában Nap papával és Hold mamával bújócskázunk, majd „piciklire” pattanunk, hogy összefuthassunk Manó Apóval a Mesevárban. A „boszivacsi” után kókuszfagyit nyalunk a tengerparti játszótéren, s ha meguntuk a Földön, Nyúl Ubullal és répa rakétájával a Palánta planéták között körözünk, vagy Űr Lajossal hallgatjuk a csillagok dalát.”

Ajánló:
Rutkai Bori Banda honlapja
Rutkai Bori Banda a Facebookon
Rutkai Bori Banda: Sárkányjárgány a youtube-on

Share
A bejegyzés kategóriája: Dugonics tér, Gyermekprogram, Június 5. (péntek), Zenés program
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.