Pódiumbeszélgetés – a Zrínyi Kiadó könyvei

zrinyi_logo

  • 2015. június 7. (vasárnap) 18.00
  • Dugonics tér, színpad

Pódiumbeszélgetés – a Zrínyi Kiadó 2014–2015-ben megjelent könyveinek bemutatása

Beszélgetőpartnerek:
Kecskeméthy Klára: A Ludovika című könyv szerzője
Végh Ferenc: Véghelszámolás című könyv szerzője
Virágh Ildikó: Kardokkal ékesített című könyv szerzője

 

kecskemethy_klara_a_ludovika

Siposné Kecskeméthy Klára–Bánffyné Kalavszky Györgyi: A Ludovika
„Legyetek bajtársiasak, emberszeretők, katonáitokat, leendő beosztottjaitokat becsüljétek meg, tisztességesen bánjatok velük”. Gyűlölködést ne szítsatok egyetlen szomszéd nemzet ellen sem, mert itt, a Kárpát-medencében élünk ezer éve és még élni fognak utódaink több ezer éven keresztül. A mi eszméinket vegyétek át, legyetek utódaink, mi ígérjük, hogy benneteket mindig támogatni fogunk munkátokban, amennyiben a haza és a parancsnokaitok ezt kívánják! Szende László nyá. ezredes, egykori ludovikás akadémikus. A „ludovikás” kifejezés az idők folyamán a magyar köztudatban összeforrt a férfiasság, a hazaszeretet és az önfeláldozó bátorság fogalmával. Kik voltak ezek a bátor, fegyelmezett, nagy tudású és művelt, magasan képzett katonák, és kik az ő kései utódaik? Róluk, egykori és mai ludovikásokról szól ez a könyv.”

vegh_ferenc_vegelszamolas

 

 

Végh Ferenc: Vég(h)elszámolás-A korszakváltás katonája
A Magyar Honvédség egykori parancsnokának, vezérkari főnökének könyve egy korszakról, egy átalakuló haderőről és egy korszakváltó katonáról. Egy sorsfordító időszakon átívelő hiteles életút, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrált, lebilincselő krónikája.”

viragh_ildiko_kardokkal_ekesitett

Virágh Ildikó: Kardokkal ékesített
A Zrínyi Kiadó 2015 májusában megjelent kötetében a magyar katonák személyes történeteit olvashatjuk az afganisztáni küldetésről, miként álltak helyt távol a hazától egy háborús övezetben. A misszióban részt vett katonáink felbecsülhetetlen értékű gyakorlati tapasztalatok birtokába jutottak és egy sor új technológiai, katonai képességgel bővültek ismereteik. Történeteiket olvasva betekinthetünk a Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalásának kulisszái mögé. A kötet mégsem a háborúról, hanem a békéről szól. Annak megteremtéséről, s ha kellett kiharcolásáról, hogy az ország népe végre saját kezébe vehesse sorsának alakítását. Szolgálatukkal kivívták e távoli ország lakóinak megbecsülését, szövetségeseink elismerését. A kötet egyben főhajtás a szolgálatteljesítés közben életüket vesztett katonáink előtt.”

Kapcsolódó esemény:
Kecskeméthy Klára, Végh Ferenc, Virágh Ildikó dedikál

Share
Kategória: Beszélgetés, Dugonics tér, Június 7. (vasárnap), Kecskeméthy Klára, Könyvbemutató, Végh Ferenc, Virágh Ildikó, Zrínyi | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.