A Kaméleon Olvasóklub évzárója

kameleon_olvasoklub

  • 2015. június 4. (csütörtök) 17.15
  • Dugonics tér, színpad

A Kaméleon Olvasóklub 2014/2015 ünnepélyes évzárója, jutalomkönyveinek átadása

Köszöntőt mond Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatója, Hajdú Zsolt, az Auchan Szeged igazgatója és Fodor Zsuzsa a Kaméleon Olvasóklub vezetője.

A Kaméleon Könyvközösség azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a hazai gyerekkönyvkiadók azon rétegét, melyek fontosnak tartják az új, igényes, korszerű könyvek létrehozását és ebben élen járnak. Sokat panaszkodunk, hogy gyerekeink nem olvasnak, nem járnak múzeumba, színházba, nem ismerik a klasszikus zenét – de mit teszünk azért, hogy olyan légkört teremtsünk, melyben ezek a dolgok épp oly hétköznapiak, mint a mozi, videó, számítógép?
Hisszük, hogy egészen kicsi korban, az első könyvek kézhezvételével meg tudjuk alapozni, hogy gyermekeink nyitottak, kíváncsiak, érdeklődőek legyenek. Tegyünk eléjük sokféle könyvet, meséset, verseset, lapozgatót, sokfajta technikájú illusztrációt, mert biztosak lehetünk benne, hogy aki széles skáláról tud válogatni, annak biztos érzéke lesz a későbbiekben, és így könnyebben kiválasztja majd azt, ami hozzá igazán közel áll, az absztrakt verset vagy a hosszú családregényt.
Minden szülő igyekszik, a legjobbat adni csemetéinek, mind hétköznapi dolgokban, mind lelkiekben, szeretetben, ehhez az egyik legjobb eszköz a könyv, ami egymás mellé ültet minket, szülőt és gyereket. Ezért a 86. Ünnepi Könyvhéten és 14. Gyermekkönyvnapokon Szegeden is számos játékkal és számtalan könyvvel várjuk a látogatókat!
A Könyvközösség szervezi a KAMÉLON Olvasóklubot, mely az egyetlen olyan olvasásnépszerűsítő program, amely egyöntetűen élvezi minden olvasással és irodalommal foglalkozó szakmai szervezet támogatását. Az alsósokat megszólító levelezős játék négy fordulójában kortárs és klasszikus szövegrészletekkel ismerkednek a gyerekek és játékos feladatokkal fejleszthetik szövegértésüket. Év végén minden résztvevő ajándékkönyvet kap.
Ebben a tanévben az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával 500 szegedi és környékbeli alsó tagozatos kisdiák ingyenesen vehetett részt a Kaméleon Olvasóklub játékában. A program lebonyolításában a Somogyi-könyvtárhoz kapcsolódó városi és megyei könyvtárak nyújtottak szakmai segítséget.

Kapcsolódó esemény:
A Kaméleon Olvasóklub évzárója folytatódik

Ajánló::
A Kaméleon Olvasóklub honlapja

Share
A bejegyzés kategóriája: Dugonics tér, Gyermekprogram, Június 4. (csütörtök)
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.